Ken jij Rayan uit Overschie al?

Ken jij Rayan uit Overschie al?

Wie ben je?

Ik ben Rayan Essanoussi en ik ben 16 jaar oud. Ik woon in Overschie. Een mooie buurt met veel talenten. Ik zit op het Avicenna college in 5 Havo. Ik hou van freerunnen, beats maken / tapen en het organiseren van evenementen voor jongeren en ouderen.

Jongerenwerker Steven

Hoe ben je in contact gekomen met wmo radar?

Ik ben in contact gekomen met wmo radar via jongerencoach Steven Schutrup. Hij heeft mij uitgenodigd bij de jongerenraad. De jongerenraad is een groep jongeren die om de paar weken bij elkaar komen om Overschie een betere wijk te maken. Dit doen wij door activiteiten en grote evenementen te organiseren voor jong en oud. We proberen de bewoners te stimuleren om naar buiten te gaan en mee te doen met activiteiten. Op deze manier ontstaan en nieuwevriendschappen en leren mensen elkaar kennen.

Aan welke activiteiten doe je mee en hoe bevalt het?

Op de dinsdagavonden doe ik mee met de jongerenavond in De Halte. Hierbij ondersteun ik ook de vrijwilligers met het op- en afbouwen van de materialen. Ook doe ik mee met het zaalvoetballen op zondagavond.

Bij de jongerenavond produceer je beats, kan je daar meer over vertellen?

Ik ben de producer bij het beats maken en het tapen (opnemen) van jongeren samen met mijn mentor Steven Marengo. Mijn rol is om jongeren uit Overschie te tapen en hun gewend te latenraken met de muziekwereld. Op deze manier leren de jongeren hoe de muziekwereld werkt. Mijn doel is dat de jongeren zelfstandig verder kunnen met hun eigen muziek carrières.

Kan je nog iets vertellen over de jongerenavond?

De jongerenavond is een avond waarbij alle jongeren uit Overschie bij elkaar komen om samen even te chillen, genietenen activiteiten te organiseren. Als wij vragen hebben over school / werk / financiën kunnen wij dit bespreken met de jongerencoaches, budgetcoach of een medewerker van het jongerenloket. Tijdens de jongerenavond zijn er ook andere activiteiten zoals beats maken, schaken / dammen, gamen, tafeltennis en het tapen van talentvolle opkomende rappers. Ook zijn er voorlichtingen door het jongerenloket, de wijkagent en het GGD.
De jongerenavond is een leuke avond en ik raad je aan om langs te komen op de dinsdagen. 19.00 uur tot 22.00 uur in het Huis van de Wijk ‘De Halte’ Overschie. Hoge Schiehof 39 (de bieb).

Heb je iets georganiseerd voor de wijk? Zo ja wat en wat zou je nog willen organiseren voor de wijk?

Ik heb ook een aantal evenementen / activiteiten georganiseerd zoals de Fruitdag, de internationale kookdag, dit was een groot succes. Ik heb ook samen met de jongerenraad veel activiteiten en evenementen georganiseerd zoals de Waterdag, uiteindelijk waren er 700 bezoekers langsgekomen! Het kerstdiner was ook een succes! Op dit moment zijn we bezig met wekelijks zaalvoetbal voor jongeren in de gymzaal aan de Jan Steenstraat. Ik ben ook van plan om met behulp van De Halte en de jongerencoaches Steven Schutrup en Jitske Proieti een Overschie Freestyle evenement te organiseren dat heel groot en leuk gaat worden.

Wat zou je graag anders willen zien voor de jeugd in Overschie?

Ik zou graag alle talenten in Overschie naar boven willen halen en de jongeren meer naar buiten te laten trekken zodat Overschie levendiger wordt in deze moeilijke corona tijd.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.