Vaccineren zonder afspraak!

vaccineren tegen corona zonder afspraak

Vaccineren zonder afspraak!

Ben jij tussen de 12 en 25 jaar? Wil jij je tegen corona laten vaccineren maar heb je nog geen afspraak? Dan kan je nu vaccineren in de Maassilo. 

De prik wordt gezet door de GGD. Je mag zo binnenlopen. Alleen is goed, maar je mag ook een vriend of vriendin meenemen. Je kunt kiezen tussen het Janssen-vaccin of het Pfizer-vaccin. Als je voor Pfizer kiest, kan je ter plekke een afspraak inplannen voor je tweede prik met hetzelfde vaccin.

????    Locatie: Maassilo, Maashaven Zuidzijde 1-2, Rotterdam
????️  Datum:  19 juli tot en met 29 juli
Tijd:        Tussen 13.30 en 20.00 uur

???? Bereikbaarheid OV: Vanaf metrohalte Maashaven loop je in 2 minuten naar de Maassilo

❗ Belangrijk: neem je identificatiebewijs en een mondkapje mee.❗

Waarom vaccineren?

Er zijn meerdere redenen om je te laten vaccineren. Maar het is belangrijk om ook te weten dat het jouw keuze blijft.

Nooit jong genoeg

Ook als je jong bent is het slim om je te laten vaccineren. Het is namelijk een gemeen virus waar je lang last van kan hebben. Veel jonge mensen die Corona hebben gehad, hebben bijvoorbeeld lang last hebben van long-covid. 

Vaccineren doe je niet alleen voor jezelf

Niet iedereen kan zich vaccineren (zoals mensen met een auto-immuunziekte) en vaak zijn dat ook de mensen die ernstig ziek kunnen worden van COVID-19. Om hen te beschermen is het belangrijk dat het overgrote deel van de mensen is gevaccineerd worden en het virus niet kunnen verspreiden. Dus vaccineren doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor de zwakkeren in de samenleving.

Hoe werkt een vaccinatie

Met een vaccinatie leert je lichaam omgaan met COVID-19. We kunnen hier heel veel over schrijven, maar dit filmpje legt het beter uit ⤵️

Wanneer ben je beschermt?

Na de prik gaat je lichaam er gelijk mee aan de slag, maar na 10 dagen werkt de bescherming op zijn best. Dit geldt ook voor de tweede vaccinatie.

Meer weten over het coronavirus en vaccineren

www.ggdrotterdamrijnmond.nl.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.