VOOR DE OUDERS: Ineens alleen

saida, jongerenwerker, nooit alleen, ouders, vragen, opvoeden, opvoedvragen,

VOOR DE OUDERS: Ineens alleen

Iedere week heeft Saïda open oudergesprekken. Dan kan je haar altijd bellen, mailen, appen of PM’en (via Instagram) voor advies of hulp.  

De thee is gezet en ik zit klaar om mijn spreekuur met de ouders te beginnen. Het duurt niet lang voordat ik mijn eerste telefoontje van een ouder ontvang.

scheiding, kinderen, alleen, vragen, opvoeden, ouder, ouders,

Hoi Saida, 

ik ben via je oproep op instagram aan je nummer gekomen. Ik zit nogal met iets, alleen weet ik niet zo goed hoe ik hier mee om moet gaan.

Ik stel de moeder gerust. “stel maar eerst je vraag en dan kan ik kijken waar ik je mee kan helpen”. Ik hoor een diepe zucht aan de overkant van de lijn. Ze heeft er moeite mee. Het is ook niet makkelijk om je eigen verhaal te vertellen.

Ze is net een alleenstaande moeder geworden, nog maar een paar weken.

Ik heb altijd de kinderen samen met mijn ex-man opgevoed. Vaak als ik tegen bepaalde zaken aan liep, dan had ik me partner(ex-man) om mee in gesprek te gaan.

Ik voel nu van alles op me afkomen, de zorg van de kinderen, het aanvragen van alle zorg (uitkeringen, aanvragen kinderbijslag ). Ik weet niet zo goed hoe ik hiermee om moet gaan, ik voel vaak druk in me hoofd en vaak ben ik heel angstig.

Naast dit alles heb ik ook nog een puberende zoon van 15. Ik weet niet of het aan de puberteit ligt, maar hij snauwt mij de hele dag af. Ik kan niet eens meer normaal communiceren met hem en hij heeft al een weerwoord. Ik doe zo me best als moeder om me staande te houden. Ik wil het beste voor me kinderen, maar het wordt mij teveel soms.

De oplossing

Het is goed dat ze naar mij toe is gekomen, want hier kunnen we haar goed mee helpen. Ze is niet alleen in deze situatie, maar dit maakt het niet minder naar voor haar.

Daarom gaan we samen er tegenaan! Rob onze Budgetcoach gaat haar helpen met de financiële kant en wij spreken elkaar snel weer. Het is een goede dame, dus ze komt er zeker weer uit!

We zijn ook in gesprek gegaan met de zoon. De scheiding valt hem zwaar, dus gaat Veerle hem helpen om samen met Stichting Meedoen de juiste coach te vinden. 

Ook hulp nodig?

Herken jij deze situatie bij jou of bij iemand in je omgeving? Of heb je een andere vraag over opvoeden? Dan kan je iedere dinsdag van 16.00 tot 17:00 contact opnemen met Saïda.


Saïda

Locatie
Centrum

Mobiel
06 132 780 51

Email
sbourik@wmoradar.nl

Instagram
@saida_wmoradar

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.